Optikai lencsék

Célunk, hogy vásárlóinknak a legtökéletesebb látásélményt biztosítsuk, ezért a  leg nagyobb, világszerte ismert optikai lencsegyártók szemüveglencséit illesztjük szemüvegkereteinkbe. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ebben a rohanó világban olyan lencséket készítenek gyártóink, amelyek figyelembe veszik a vásárló szokásait, foglalkozását, munkahelyi környezetét és kikapcsolódási szokásait.Az olvasást mára lassan felváltotta a laptopok, telefonok napi több órás használata. Ezek nagyon megterhelő munkára kényszerítik szemünket és idegrendszerünket. Ugyan is a szemünk által kapott képet az agyunk illeszti össze.
Az optimális fényviszony feltétele a tökéletes látásnak. A manapság elterjedt bevásárló központok, irodák nem minden esetben biztosítják a természetes fényt. Egy-egy 8-10 órás munkahelyen műfényben (sokszor túl erős vagy ellenkezőleg, túl gyenge fényviszonyok miatt!) eltöltött nap után nem is csoda, ha szemünk piros, könnyezik vagy éppen száraz, nyűgösek vagyunk és fejfájással lépünk ki az épületből.

De minden problémára van megoldás! Gondolkodjunk kicsit hosszabb tárva. Ha olvasó szemüvegre van szükségünk, mert már nem látjuk az apró betűket és a kezünk sem elég hosszú, akkor a következőre is lehetőség van: egy úgynevezett munka progresszív szemüveg vagy több funkciós olvasó szemüveg! Ezek a szemüveglencsék a pontos szemvizsgálat során megállapított olvasó dioptriát figyelembe véve, egy lágy átmenettel, kis dioptriaváltozással személyre szabottan készülnek. Így a lencse alsó részén az olvasásnak megfelelő erősséget használva éles képet kapunk. Tekintetünket felemelve (akár a monitorra, vagy az üzletünkbe érkező vásárlóra, vagy az irodába belépő kollégára nézünk) az átmenetnek köszönhetően kisebb dioptriát használunk, így nem igényel plusz munkát a szemünktől a lencse, illetve nem kell levenni a szemüvegkeretet, vagy eltekinteni fölötte. Az optikában mindig az Ön igényeinek megfelelő lencsét fogja kapni, attól függően, hogy milyen távolságra szeretné használni szemüvegét, 1,5 métertől akár 4 méterig. Szemben a hagyományos olvasó lencsékkel, melyek csupán 40 cm-re elegendőek.

Abban az esetben, ha az olvasás mellett távolra is korrekcióra van szüksége, ajánljuk a multifokális szemüveglencsét, mely az olvasó- és munka dioptriák mellett a távoli értéket is magában foglalja. Így nem kell cserélgetnie szemüvegét, egész napos kényelmes viselet minden távolságra. Ön akár autót vezet, dolgozik vagy reggeli közben újságot olvas.
Rendelhető fényresötétedő változatban is, melynek előnye, hogy beltéren teljesen átlátszó, kültéren gyorsan alkalmazkodva az időjárási viszonyokhoz besötétedik. Barna vagy szürke szín választható, akárcsak egy napszemüvegnél. 100%-os UV védelemmel ellátott, kényelmes viselet egész nap.

Forgalmazott márkáink

Hoya , Zeiss, Essilor, Rodenstock

Készítünk:

-       Egyfókuszú lencséket (olvasó, távoli)

-       Munkaszemüveg lencséket

-       Bifokális lencséket

-       Multifokális(progresszív) lencséket

-        Dioptriás napszemüveg, színezett lencséket 100%-os UV védelemmel

Egyedi gyártású lencséket (magas dioptria, prizmás lencsék, speciális megrendeléseket)